Reise Scrapbook

Kvitteringer, billetter, kart og postkort du samler på en reise, eller du kan male et bilde av ferieminnene dine, er fine forslag til hva du kan ha med i en reise scrappbook. Du trenger ikke å fylle et helt album heller forresten, du kan fylle en ringperm med 3 plastlommer ment for forretnings og baseball kort. Legg suvenirer og andre ferieminner inn i rommene, og hvis de ikke passer, kan du for eksempel bruke en binders for å feste dem. Du kan kanskje klippe til et kart, og dekorere på utsiden av albumet.

 

Collage Reise Scrapbook

Et fotografi fanger et minne med presisjon. Men når det gjelder å lime inn bilder i et album, hvorfor ikke organisere opplevelsen litt mer? Du kan lage en collage som forteller om reisen din. Etter en tur, kan du lage en rekke collager som består av bilder du har tatt og objekter du har samlet underveis – noe fra en restaurant kanskje, alt fra en serviett til en pakke med sukker kan brukes. Deretter fotograferer du alle collagene dine, og arrangerer dem i en skinninnbundet bok, så blir det nesten som å se en liten film.

 

Små bøker Scrapbook

Lag små album for scrappbooken din, hver med en liten historie å fortelle. Du kan vie en til familie, en til et hver av barna, kolleger eller sommer venner, du kan lage akkurat hva du vil. Du kan bruke stivt papir til selve boken, og annet papir til å dekke hjørner og gi boken din en fancy innbundet følelse.

 

Utbrett Reise Scrapbook

Du kan forstørre bilder fra den siste reisen du var på, og lage utbrettsider. Du kan lage en trekkspill-type, ved å tape fotokopier sammen, eller du kan bruke origami stil, hvor du bretter bildene slik at du får rette og skarpe kanter. Disse limes inn i en vanlig skrivebok, og kan legge til et morsomt element av overraskelse til historien om reisen din.

Konvolutt Collage Scrapbook

En side full av konvolutter i mange størrelser og farger er ideell for lagring av ting som er vanskelige å lime inn, eller for de tingene du har lyst til å beskytte ekstra og kun ta ut og beundre innimellom. Konvoluttene må ikke bli klebrige, så fjern limet med et vått papirhåndkle, og la tørke. Deretter limer du konvolutten på med flappen åpen, slik at det overlapper svakt.

 

Baby Scrapbook

En baby bok som man som regel kjøper for å minnes ditt/dine barns barndom kan enkelt lages for hånd. Brett fire (eller flere) biter av papir i halvparten (for eksempel baby blå, 100 prosent bomull tøy-stykke med hånd revene kanter). Sy sammen sømmen med en symaskin. Så sprer du sidene åpne. Lag gjerne flere volum, og marker hvert år. Du kan lime inn babyens første sokk, etiketten fra et favoritt glass med frukt,  du kan ta et fotavtrykk, legge inn håndskrevne tekster fra en vuggesang. Du finner nok det som er helt spesielt for dine minner.

 

Bilde Collage Scrapbook

Her er en annen tilnærming til en reiseskildring, la scrappbooken din inneholde noen få sider av bokstaver du har klippet ut. Kutt og beskjær bilder, så du for eksempel kan lage en spennende mosaikk av bilder som får med seg essensen av minnene dine.

 

Scrapbooking med Bilder

Du kan ta dine originale bilder og skann dem eller lage fargekopier til et album. Lagre dine skanninger på en CD, og ha originalene trygt lagt bort. Når du lager en scrappe side, kan du ha et bilde som bakgrunn, kanskje et helt nøytralt bilde eller legge på papir, og klippe bildene ved hjelp av en roterende cutter. Du kan lime inn bilder ved hjelp av vev tape og finne en dekorativ ramme for å ramme dem inn og ha dem fremme. Men ikke glem å pynte resten av siden også, for å få en fin helhet!